استفاده از روروک برای کودک همواره مورد اختلاف نظر صاحبنظران و سوال بسیاری از والدین است. آیا استفاده از روروک به کودک آسیب میرساند؟ اگر
نگهداری از کودک در منزل
بر عهده شماست و کودکتان به سنی رسیده که میتواند از روروک استفاده کند در این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در این باره در اختیارتان قرار دهیم.
کودکان به طور معمول در سن یازده تا سیزده ماهگی به راه میافتند. اگر کودک در زمانی زودتر از زمان گفته شده راه برود در سن نوجوانی و جوانی دچار زانودرد و کمردرد خواهد شد.
کارشناسان به چند دلیل با راه رفتن کودک با روروک مخالفت میکنند. آنها معتقدند کودک باید روال فیزیولوژیک خود را سپری کند و سپس در زمان مناسب راه بیفتد. پدر و مادر نباید کودک را زودتر از موعد به راه رفتن تشویق کنند یا با استفاده از روروک زمینه راه افتادن کودک را فراهم کنند. راه رفتن نادرست با روروک تاثیرات بسیار بدی بر استخوانهای ران و ساق پای کودک خواهد گذاشت.
روروک راستایی در مفاصل کودک را تحت تاثیر قرار میدهد. زمانی که کودک در روروک است تنها از طریق پنجه پا با سطح زمین در تماس است و این کار حس خوبی در کودک ایجاد نمیکند. اگر ارتفاع روروک به درستی تنظیم نشود کودک عادت میکند روی پنجه راه برود و این به مرور زمان روی حالت کودک تاثیر میگذارد.
زمانی که کودک در روروک قرار دارد نمیتواند پاهایش را ببیند و روند تکامل حرکتی کودک به تاخیر میافتد. به این نکته توجه کنید که زمانی که ستون مهرههای کودک تکامل لازم را پیدا کند کودک سعی میکند بایستد. اگر زودتر از این زمان کودک از روروک استفاده کند قطعا در آینده دچار کمردردهای مزمن خواهد شد. این موضوع درباره زودتر از موعد نشاندن کودک نیز صدق میکند.
تحقیقی در آمریکا نشان داده است کودکانی که از روروک استفاده میکنند کمتر از دیگر کودکان روی زمین به دنبال چیزی میگردند و قوه بینایی و میدان دیدشان محدودیت پیدا میکند. از طرف دیگر رشد هوشی کودکانی که روی روروک مینشینند نسبت به همسالانشان کندتر است و مدت زمان بیشتری طول میکشد برای اینکه بتوانند روی زمین بخزند، بشینند و راه بروند.
استفاده از روروک بیشترین تاثیر را روی افزایش قدرت ساق پاهای کودک دارد ولی بر توان حرکتی لگن و رانها بیتاثیر است. روروک باعث میشود کودک به تنهایی برای ایستادن تلاش نکند.
خطرهای احتمالی روروک برای کودکان
یکی از مضرات روروک امکان دسترسی کودکان به نقاط خطرناک مانند اتاقهای دیگر، پریز برق، شومینه، بخاری، آشپزخانه و یا محوطه باز منزل مانند حیاط و استخر است. همچنین ممکن است کودک در اثر سرعت روروک با جایی برخورد کند یا از پلهها سقوط کند. افتادن یکی از علتهای اصلی صدمه کودکانی است که از روروک استفاده میکنند. در این صورت آسیبدیدگی کودک و شکستگی در سر، دست و پا را نیز در پی خواهد داشت.
گزارشهایی نیز از مسمومیت کودکانی که به علت استفاده از روروک به مواد خطرناک مانند شویندهها یا سموم گیاهی و حشرکشها دسترسی پیدا کردهاند ارائه شده است.
در آمریکا و کانادا با تلاش پزشکان کودک، فروش روروک ممنوع اعلام شده است و حتی جریمههایی برای فروشندگان آن در نظر گرفته شده است.
راهکارهایی برای راه افتادن کودکان
برای راه افتادن کودک والدین باید برای او ایجاد انگیزه کنند. یکی از راههای ایجاد انگیزه قرار دادن اسباببازی در فاصلهای دور از دسترس کودک است تا او را تشویق کند برای برداشتن آن خود را به اسباببازی برساند.
راه دیگر این است که پدر یا مادر کمی دورتر روی پا به صورت نیمخیز بایستد و آغوشش را برای بغل کردن کودک باز کند تا کودک خودش را به آنها برساند. پدر و مادر باید حوصله به خرج دهند تا زمان مناسب راه رفتن کودک فرا برسد.
مشاهده پست مشابه : ترجمه کتاب به زبان چکی